עוגת גזר
מתכון של צפורה יפת
 
מצרכים:
4 גזרים  - לקלף ולגרד את הגזר
¼ כוס מיץ תפוזים – תוספת לגזר המגורד
 
6 ביצים
½  1  כוסות סוכר
3 כוסות קמח תופח
¾  כוס שמן
¾ כוס מיץ תפוזים
סוכר וניל
אבקת אפיה

אופן ההכנה:
להוסיף לגזר המגורד – ¼ כוס מיץ תפוזים וכף סוכר
להקציף את הביצים ולהוסיף ½ 1 כוס סוכר בהדרגה
להוסיף את הקמח לאט לאט ולהמשיך לערבב עד שהבלילה אחידה.
להוסיף את ¾ מיץ התפוזים תוך כדי בחישה בכף  
להוסיף את  הגזר בהדרגה להמשיך לערבב היטב בכף.
לשים בתוך תבנית – לאחר שמורחים עליה מעט שמן
לאפות בתנור שחומם מראש – 210 מעלות, כ- 40 דקות
 
בהצלחה.