מתכון לחג השבועות

פשטידת אטריות וגבינה


מצרכים

שקית לקט ירקות מוקפא (כ- 800 גרם) הכולל ברוקולי, גזר, כרובית וכד'.

500 גרם גבינה לבנה

3 ביצים

2 כפות קמח

מלח, פלפל עשבי תיבול לפי הטעם ( שמתי בצל ירוק, שמיר, כי זה מה שהיה לי)

50 גרם גבינה צהובה מגוררת או גבינת פרמזן .

 

 

אופן ההכנה


מחממים את התנור ל- 180 מעלות.

משמנים היטב תבנית  מלבנית בגודל 30 X 20 ס"מ.

מבשלים את הירקות במי מלח עד שמתרככים מעט, מסננים  היטב.

בקערה שמים את הביצים, מוסיפים את הגבינה המלח ופלפל ועשבי התיבול, מערבבים

מוסיפים את הירקות ומערבבים היטב. טועמים ומוסיפים תבלינים לפי הטעם.

מעבירים את התערובת לתבנית. מפזרים מעט גבינה הצהובה המגוררת.

מכסים בניר כסף ואופים בתנור כ- 30 דקות, אחכ"להוציא את הכיסוי ולהשאיר לעוד כ- 10-15 דקות עד שהציפוי מזהיב.

 

מומלץ לאכול עם סלט ירקות ועם תערובת של שמנת+גבינה+יוגורט*.

 

 

ב ת א ב ו ן

 

--------------------

 

 * שמנת+גבינה+יוגורט

 

מערבבים גביע גבינה לבנה גביע שמנת וגביע יוגורט, מוסיפים מעט שמן זית, קורט מלח, שן שום מרוסק,

וכשליש כוס שמיר קצוץ (רק העלים בלי הגבעולים) ו/או מלפפון מקולף ומגורד בפומפיה. מערבבים היטב  טועמים ומוסיפים תבלינים לפי הטעם. רצוי לשים במקרר לפחות חצי שעה לפני ההגשה.

 

מילוי תפוחי אדמה עם פיטריות

 

מצרכים:

6 תפוחי אדמה אפויים ומרוקנים מתוכנם

2 שקיות פטריות פורצ'יני מיובשות

30 גרם חמאה (או שמן???)

4 בצלי שאלוט (בצל סגול) קצוצים דק

2 שיני שום קצוצים דק

1 כף עלי תימין טריים

100 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק

½  מכל שמנת חמוצה

1 ביצה טרופה

מעט אגוז מוסקט

מלח גס, פלפל שחור טחון טרי

2 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

1.   משרים את הפיטריות המיובשות במים חמים כחצי שעה, מסננים, סוחטים וקוצצים דק.

2.   שמים במחבת את החמאה, ושהיא חמה מאדים בה את בצלי השאלוט, השום והתימין, כ- 2 דקות. מוסיפים את הפיטריות ומאדים כ- 3 דקות נוספות.

3.   מועכים במזלג את תוך תפוחי האדמה,  מוסיפים את תערובת הפיטריות, השמנת, התבלינים והביצה. מערבבים היטב.

4.   ממלאים בכף את קליפות תפוחי האדמה בתערובת המתובלת, כך שתבלוט גבעה, מפזרים מעל מעט גבינה פרמזן , זולפים מעל מעט שמן זית ומכניסים מתחת לגריל עד שהחלק העליון משחים.

 

ב ת א ב ו ן