עוגת תפוזים בחושה.

מצרכים לאפיית עוגת תפוזים בחושה:
חמש ביצים טריות.
שתי כוסות של מיץ תפוזים סחוט.
תפוז אחד עם הקליפה מרוסק במעבד מזון.
שלושת רבעי כוס שמן.
שקיק אחד של סוכר וניל.
שתי כוסות סוכר.
קמח רגיל-2.5  כוסות.
שקיק אבקת אפיה.

אופן ההכנה:
מקציפים 5 חלבונים עם כוס סוכר אחת.
בכלי נוסף,מקציפים 5 חלמונים עם השמן,סוכר הווניל,חצי כוס סוכר,כוס מיץ תפוזים,והתפוז המרוסק.
להכניס בהדרגה את עיסת החלמונים לקצף החלבונים.
מערבבים שקיק אבקת אפיה לתוך 2.5 הכוסות של הקמח ומצרפים  זאת בהדרגה לעיסה,תוך כדי  בחישה רכה.
משמנים ומקמחים תבנית מתאימה ויוצקים אליה את העיסה.
אופים בחום בינוני בתנור שחומם מראש.
במהלך האפיה ,מידי פעם,מחדירים קיסם לתוך העוגה.ברגע שהקיסם יוצא יבש העוגה מוכנה.
מבשלים כוס מיץ תפוזים סחוט עם חצי כוס סוכר וקצת רום ומצמצמים.
לאחר שהעוגה מוכנה ,ובעודה חמה,שופכים עליה את סירופ התפוזים.

בתיאבון !