מתכון הבלינצ'ס מופיע בתחתית הדף

בבית הורי ביום חמישי היה יום של בישולים.

אמי היתה מבשלת אוכל לסוף שבוע ולימים של תחילת שבוע שאחריו. סירים גדולים של אוכל מעורב הונגרי ותורכי . הרבה ירקות מבושלים עם אורז – לצ'ו בהונגרית, ומאכלים תורכיים כמו קישואים בכל הצורות והטעמים ואפיו – ראש של סלרי שהוא בפני עצמו מעדן.

מאחר ואימי עבדה בבוקר את הבישולים החלה רק בשעות הצהרים.

ולכן לפני שניגשה למלאכה, היתה מכינה לנו ארוחה חלבית שהיתה הטעימה מכולן, לאוכל של יום חמישי חיכינו כל השבוע.

בדרך מבית ספר כבר הרגשנו את הטעם של הבלינצ'ס ושל הגבינה החמה והמתוקה עם הריח והצבע הנפלא של הקינמון.

זה התחיל בבלינצ'ס שהיתה מכינה במהירות רבה. את הבלילה הכינה במערבל, יוצקת למחבת את הכמות המדויקת, הופכת במיומנות את הבלינצ'ס על ידי הקפצתו באויר וקולטת במחבת. שוב ושוב ולא פספסה אפילו פעם אחת. לפעמים לאחת בקשות רבות היא היתה מרשה לנו הילדים לנסות להפוך את הבלינצ'ס אך לעיתים רחוקות זה הצליח.

בנוסף הכינה איטריות שבישלה ולהם הוסיפה גבינה לבנה ומלוחה בתוספת מעט שמן זית .כמובן לא נשכח את הסלט ירקות שתמיד הופיע בכל ארוחה בוקר צהריים וערב.

והקינוח היה אינסטנט פודינג של "ויטה" וניל או שוקולד.

רק לאחר שבגרתי והתחלתי להכין לבד את הבלינצ'ס העזתי להוסיף מיליות נוספות לגבינה.

בלינצ'ס הונגרי


בלינצ'ס – מתכון בסיסי

12-15 חביתיות

חומרים לבלינצ'ס:

1.5 כוסות חלב, או מים

1 כוס קמח

2 ביצים

3 כפות שמן

1/4 כפית מלח – תלוי במלית


אופן ההכנה


לערבב את החומרים פרט לשמן לבלילה חלקה.


את השמן לצקת למחבת ולחמם ולשפוך חזרה לבלילה ולערבב מיד שלא יוצרו גושים.


לקחת מצקת בינונית ולצקת למחבת חם על אש בינונית.

ברגע שבקצוות נהייה חום להפוך את הבלינצ'ס בעזרת סכין לא חדה אפשר גם להפוך בהקפצה באויר – למומחים .


מלית גבינה מתוקה

חבילת גבינה לבנה 5% או 9%

2-3 כפות סוכר

מעט קינמון

צימוקים למי שאוהב

לערבב את כל החומרים.

מלית תפוחי אדמה ובצל

מבשלים 2-3תפוחי אדמה ומרסקים כפירה.

מטגנים טבעות בצל או בצל קצוץ בחמאה או בשמן ומוסיפים לפירה עם מעט מלח.

לאחר שמוציאים את הבלינצ'ס המוכן מהמחבת שמים מעט

מהמלית במרכז הבלינצ'ס מגלגלים ושמים בצלחת

אפשר על מעט מהבלינצ'ס לשים רוטב של פיטריות .

בתיאבון חג שמח